Menjars


En aquest espai tindreu els comentaris i les imatges als events eno-gastròmics que hi assistiré.
________________________________



Aquí teniu les imatges del sopar amb el que vam celebrar el 5è aniversari del COL·LECTIU AMICS DEL VI TE LA TERRA ALTA.

Una vetllada d’amics, de bon menjar i  excel·lents vins farcida d’interessants converses. 




























































 I recordeu que el millor vi és aquell que es comparteix...

  

___________________________________________________________________________________


 Sopar del 5è Aniversari amb els vins de la Terra Alta que han triomfat el 2014
Divendres, 12 de desembre de 2014 a les 21,00 hores / Restaurant Nou Moderno, Vilalba dels Arcs

Aquest novembre s’han complit 5 anys des de que aquest col·lectiu va iniciar les primeres passes per esdevenir un club social entorn la cultura del vi a la comarca de la Terra Alta. Fins a 120 persones han pogut compartir la seva inquietud, sensibilitat o passió pel vi dins de l’òrbita dels col·lectiu. I això s’ha de celebrar d’una manera especial.

La trajectòria del col·lectiu s’ha desenvolupat durant uns anys en que el vi de la Terra Alta ha estat objecte de nombrosos reconeixements, alguns d’ells de gran importància en el panorama vinícola nacional i internacional. Com sempre, estem molt orgullosos dels nostres vins.

La festa que us proposem per aquest 12 de desembre és bastant extraordinària, tant en número de vins -tots ells de la Terra Alta, com en plats. No us la perdeu!  

Els vins de la Terra Alta que han triomfat el 2014:

La Serra blanc 2013 Garnatxa Blanca DO Terra Alta (Herència Altes)
L’Avi Arrufi blanc 2012 Garnatxa Blanca DO Terra Alta (Celler Piñol)
Edetària blanc 2012 DO Terra Alta (Edetària)
Sra. Carmen 2012 Garnatxa Negra DO Terra Alta (Vins del Tros)
Mon Iaio Sisco 2012 Samsó DO Terra Alta (Celler Josep Vicens)
Mil·lennium criança 2011 DO Terra Alta (Celler Xavier Clua)
Plana d’en Fonoll Selecció 2006 DO Catalunya (Sant Josep Vins)
  
Menú del sopar: 

Crema de moniato al perfum de tòfona i cruixent de xistorra
Lasanya de boletus amb beixamel al cava
Mini raviolis cruixents de xai i quenelle de patata violeta
Tacos de pop amb pinzellada de parmentier de tomata i calamar
Llom de lluç amb julivert i niu cruixent
Rodo de vedella farcit amb verduretes i figa caramel·litzada amb Garnatxa
Sorbet de pera regat amb digestiu aromàtic
Gelat de iogurt i maduixa cobert de xocolata blanca amb galeta d'ametlla

Durant tot el sopar es servirà Cava Gasela Brut Nature

Informació important sobre la convocatòria:
-Imprescindible inscripció al telèfon 977438012 (Restaurant Nou Moderno).  
-La data límit d’inscripció és el dimecres 10 de desembre 
-Preu per persona: 40,00 Euros (el pagament es farà al restaurant)
-Es demana puntualitat.
- L’organització es reserva el dret a modificar la convocatòria
 L'equip de dinamització

Amics/-gues del vi TERRA ALTA
TERRA | CULTURA | VI | GASTRONOMIA | OCI

 http://amicsviterraalta.blogspot.com.es/
_______________________________________________________
Sopar-tast  amics de Vilalba 

El passat 10 de maig ens vam reunir una vegada més, al restaurant
Nou Moderno (la nostra segona casa), els amics eno-gastronòmics de Vilalba. 
 Aquí teniu el document fotogràfic. Espero  que xaleu tan com nosaltres ho vam fer amb aquests meravellosos plats i extraordinaris vins.



 



___________________________________________________________________________________
Sopar-tast
   Els Jordis


26/04/2012   Casa Asun i Jordi
Cuiner: Oriol Villarreal Martí
Cambrer de vins: Jordi Villarreal

Tema:
                     Montsant & Terra Alta 


Menú degustació i Maridatges
                           
Tatin de mançana amb fetge confitat d’ànec
amb
Etim verema tardana

Phoskitos” de foie amb reducció de gerds, Pedro Ximénez i poma
amb
Ombra Blanca 2010

Tàrtar fred de salmó fumat a la menta
amb
El Quintà 2010

Magdalena salada amb crema de formatge de cabra
amb
Les Sorts 2011 rosat

Gelatina de tomàquet amb truita de patata i fals caviar
amb
Bàrbara Forés 2011 rosat

Filet de porc amb reducció de salsa d’Oporto
amb
Laurona 2006 i 2 Finques 2006

Coulant amb sopa de xocolata blanca, cruixent d’isomalt de maduixa i sucre de taronja
amb
Equinox vi dolç



Els vins

 
Vi
Varietats
Grau

Criança

Celler/Població
D.O.
Etim
Garnatxa Blanca
14%

Cooperativa FalsetMarça
Falset

Montsant
Equinox
Garnatxa Blanca
14%

Cooperativa
Batea
Terra Alta
Ombra blanca 2010

Garnatxa Blanca
14%
5 mesos
La cova dels vins
Falset
Montsant
El Quintà
2010
Garnatxa Blanca
14%
5 mesos
Bàrbara Forés
Gandesa
Terra Alta
Les Sorts rosat 2011

Garnatxa negra
Samsó
13’5%
-
Celler del Masroig
El Masroig
Montsant
Bàrbara Forés rosat 2011

Garnatxa, Samsó i sirah

14%
-
Bàrbara Forés
Gandesa
Terra Alta
Laurona 2006
Garnatxa, Samsó
         una mica de:
Merlot, Sirah i Cabernet

14’5%
12 mesos
Celle Laurona
Falset
Montsant
Carinyena 2 finques 2006
Samsó
14’5%
15 mesos
CoVilalba
Vilalba dels Arcs
Terra Alta



Aquí teniu les fotos:





__________________________________________________________________________________

Sopar-tast  amics de Vilalba                                        
                            23/02/2012
Fa aproximadament  sis  anys que uns quants amics de Vilalba dels Arcs, poble de la comarca de La Terra Alta a la província de Tarragona, amants del bon menjar i millor beure ens reunim cada  un o dos mesos per tal de compartir un bon àpat maridat amb uns, a priori, excel·lents vins.
El lloc és el restaurant Nou Moderno que forma part de l’Hotel amb el mateix nom, situat a la població de Vilalba dels Arcs.
Aquest extraordinari local és regentat per un parell de germans: la Rosa i el Josep Maria. La Rosa és la xef que desprès d’aquests sis anys en cada sopar ens sorprèn amb unes magnifiques elaboracions i presentacions.
Els seu germà a més de cap de sala és membre d’aquest club ple de gent xerraire i sobre tot de gent alegre i amb bon humor.
Els passat dijous 23 de febrer vam celebrar una d’aquestes reunions. En aquesta ocasió les garnatxes blanques de la nostra comarca “La Terra Alta” eren les protagonistes.
Aquí teniu les imatges per evocar els moments eno-gatronòmics 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada