Aliments


Formatge: Vall de Catí 












 

Format: Motlle típic tradicional del Maestrat.
Llet: Crua de cabra.
Mides: Pes: 500g
Curació: 60 dies mínim.
Pasta: semi dura. Blanca al tall. Petits ulls repartits per la massa.
Escorça: Lisa i cerosa.
Textura: Ferma, compacta.
Olor: Característic a llet de cabra evolucionada. Intensitat mitjana alta.
Sabor: Pas en boca molt llarg. Tocs a cereals i fruits secs. Regust a picant     
            persistent sense agressivitat.
Maridatge: Blancs amb potència (garnatxes Terra Alta...), blancs fermentats en barrica
                 (godellos de Galicia, xarel·los del Penedès...) o negres joves
                  afruitats.
Preu aproximat: 8€ peça de 500g
A la meua manera: Làmina d’aquest formatge de mig centímetre de gruix                     
                               aprox. damunt d’una llesqueta de pa acabat de torrar amb
                               una mica de confitura de gerds a sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada