Formatge: Vall
de Catí
Format: Motlle típic tradicional del Maestrat.
Llet: Crua de cabra.
Mides: Pes: 500g
Curació: 60 dies mínim.
Pasta: semi dura. Blanca al tall. Petits ulls repartits per la massa.
Escorça: Lisa i cerosa.
Textura: Ferma, compacta.
Olor: Característic a llet de cabra evolucionada. Intensitat mitjana alta.
Sabor: Pas en boca molt llarg. Tocs a cereals i fruits secs. Regust a picant,
Llet: Crua de cabra.
Mides: Pes: 500g
Curació: 60 dies mínim.
Pasta: semi dura. Blanca al tall. Petits ulls repartits per la massa.
Escorça: Lisa i cerosa.
Textura: Ferma, compacta.
Olor: Característic a llet de cabra evolucionada. Intensitat mitjana alta.
Sabor: Pas en boca molt llarg. Tocs a cereals i fruits secs. Regust a picant,
persistent sense agressivitat.
Maridatge: Blancs amb
potència (garnatxes Terra Alta...), blancs fermentats en barrica
(godellos de Galicia, xarel·los del Penedès...)
o negres joves
afruitats.
Preu aproximat: 8€ peça de
500g
A la meua manera: Làmina d’aquest
formatge de mig centímetre de gruix
aprox. damunt d’una
llesqueta de pa acabat de torrar amb
una mica de confitura de gerds a sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada